English | Română

Imparat

Imparat

Utilizarea tipului de vopsea corect

Lucrările de întreţinere ale casei dumneavostră s-ar putea să nu fie chiar atât de anevoioase pe cât vă gândiţi. Înzestraţi cu sculele şi tehnicile potrivite, procesul de vopsire poate fi reconforant şi profitabil. Când veţi termina treaba o să aveţi ceva cu care să vă mândriţi.

Pentru a realiza o vopsire de calitate trebuie să începeţi cu o mică informare şi un plan de activităţi. Cele mai des întâlnite probleme ale vopsitului provin din pregătirea inadecvată a suprafeţelor, folosirea unui tip de vopsea necorespunzător, utilizarea unei cantităţi insuficiente de vopsea, ignorarea timpilor de execuţie, utilizarea de unelte nepotrivite.

Înainte de a începe să aplicăm vopseaua trebuie să pregătim suprafaţa pentru acest lucru.

Gletul, amorsa şi stratul primar de vopsea vor dezvălui calităţile vopselei, asigurând durabilitate şi rezistenţă stratului final de vopsea.

Gletul: ajută la pătrunderea vopselei în stratul suprafeţei de lucru, evită reacţiile dintre vopsea şi eventual alte componente, asigură o adezivitate crescută.

Amorsa: funcţia principală este de a asigura legătura dintre vopsea şi suprafaţa de bază, asigurând totodată reducerea corosiunilor ce pot apărea din cauza mediului sau a timpului.

Vopseaua intermediară: pregăteşte suprafaţa pentru stratul final de vopsea, oferind opacitate şi o mai bună adezivitate.